باسکول
دستگاهی است که برای وزن کردن، اجسام و اشیاء ی مختلف به کار می رود.
مواد جامد، مایع، گازهای مصرفی، بوسیله باسکول توزین شده و سپس مورد استفاده قرار می گیرد.باتوجه به توزین اجسام سبک تا سنگین، هنگام تهیه مواردی مانند استحکام، دقت، ظرفیت متناسب با کاربرد، ابعاد کفه مخصوص توزین و قیمت مناسب با کیفیت، توجه داشت زیرا تمامی نکات یاد شده، در خرید و فروش باسکول مهم می باشند.
انواع باسکول:
باسکول های دیجیتالی، از لحاظ ساخت و تولید در دو دسته بزرگ قرار می گیرند:
- باسکول دیجیتال و انواع آن
- باسکول غیر دیجیتال یا مکانیکی و انواع آن
باسکول مکانیکی :
باسکول سنگی یا در واقع باسکول قپانی گروهی دیگر از باسکول است که در ابتدای امر پیش از حضور باسکول دیجیتال پا به عرصه توزین گذارده و هنوز هم با گذشت بیش از یک قرن با تولید باسکول دیجیتالی جایگاه خود را داشته و در حال تولید و عرضه می باشد. باسکول قپان یا به دلیل وجود سنگ های توزین آویزی به باسکول سنگی اویز دار نیز معروف می باشد در محیط هایی که گرد و غبار و یا سرما و رطوبت بالا وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد و در گروه هایی شامل باسکول قپانی اویز دار ، باسکول سنگی اویز دار میدانی ، باسکول دامکشی قپانی در اوزان های متنوع نظیر 100 کیلویی ، 200 کیلویی ، 300 کیلویی ، 500 کیلویی ، 1 تنی و 2 تنی تولید می گردد ، عموم باسکول قپان دارای چرخ های جا به جایی آهنی برای انتقال آسان از محیطی به محیط دیگر هستند و قیمت باسکول قپانی به نسبت قیمت باسکول دیجیتال ایده ال تر بوده و محبوبیت خود را در صنایع توزین حفظ نموده است ، خرید باسکول سنگی یا در واقع خرید باسکول قپانی با توجه به محیط استفاده و نیز نوع کالاهای مورد توزین صورت می پذیرد و به نسبت سیستم های توزین دیجیتال دارای دقت ضعیف تری هستند .
باسکول مکانیکی یا غیر دیجیتال، نیز برای توزین اجسام سبک تا سنگین و حجیم کاربرد فراوان دارد.
مسئولیت سنجش وزن، مانند ترازوی قدیم بر عهده سنگ وزنه های مختلف است و نتیجه به صورت نمایش عقربه ای، است.
بدنه این باسکول ها نیز باید محکم و مقاوم باشد تا در برابر ضربات و … تغییر شکل ندهد و دقت خود را از دست ندهد.
اما بدلیل استفاده از سنگ وزنه ها، دقت لازم برای اندازه گیری را ندارند.
اما در بعضی مراکز مانند کارخانجات گچ سازی که گرد و غبار فراوان دارند، باسکول های مکانیکی هنوز مصرف بالایی دارند.
زیرا مانند باسکول دیجیتال، نیاز به تمیزکاری زیاد یا کالیبره دوره ایی ندارند.
انواع باسکول غیر دیجیتال یا مکانیکی:
باسکول های غیر دیجیتال نیز انواع مختلف با کاربرد های متنوع دارند که تقریباً مشابه باسکول های دیجیتال است. در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است.
-
باسکول سنگی
-
باسکول جاده ای
-
باسکول های سبک
اصطلاحا باسکول سنتی قدیمی را باسکول سنگی، باسکول مکانیکی یا باسکول قپان می گویند. این نوع باسکول ها بصورت کاملا دستی بوده و دارای سرعت و دقت پایین تری نسبت به باسکول دیجیتال هستند. از باسکول قپان در برخی از صنایع کشاورزی و دامداری استفاده شده و بسیار پر کاربرد است. دلیل اینکه به این نوع باسکول، باسکول سنگی هم می گویند این است که مقدار عددی توزین باسکول توسط سنگی که بالای علمک باسکول هست مشخص شده و بصورت کاملا مکانیکی عمل می کند. دلیل اینکه به این باسکول قپان، باسکول مکانیکی می گویند این است که برای عملکرد نیازی به منبع انرژی نداشته و بصورت کاملا مکانیکی در هر مکان و شرایط محیطی عملیات توزین را انجام می دهد. اغلب بدنه این نوع باسکول بسیار مقاوم بوده و ماندگاری بیشتری نسبت به باسکول دیجیتال دارند.
باسکول قپان از انواع قدیمی و هنوز پرکاربرد و پرتقاضای باسکول ها به حساب می آید. که به نام های دیگری مانند باسکول مکانیکی یا باسکول سنگی هم ملقب است. باسکولی ساده با سیستم توزین کلاسیک و قدیمی، که در کارگاه ها و حتی باشگاه های ورزشی قدیمی هم از آن استفاده می شده است. نکته قابل تامل در مورد کارکرد این باسکول ها، دوام و عمر مفید بسیار طولانی آن هاست که سبب می شود در تناسب با قیمت اندکش، و در قیاس با نمونه های دیجیتالی، مزیتی بی قید و شرط محسوب شود.
تفاوت باسکول های مکانیکی و دیجیتال فروشگاهی
باسکول های مکانیکی و باسکول های دیجیتال فروشگاهی دارای تفاوت هایی دارند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.
- باسکول های دیجیتالی جدید هستند اما باسکول های مکانیکی نوعی قدیمی اند.
- باسکول های مکانیکی دستی اما باسکول های دیجیتال الکترونیکی اند.
- باسکول های مکانیکی دارای دوام و مقاومت بالا تری نسبت به باسکول های دیجیتال دارند.
- دقت و عملکرد باسکول های دیجیتالی بیشتر و سریع تر از باسکول های مکانیکی هستند.
نحوه کار با باسکول سنگی
باسکول های سنگی یا مکانیکی معمولا دارای یک آویز و سنگ های توزین هستند.
که وزن کشی توسط این آویز و سنگ های آن انجام می گیرد.
بالاترین وزنی که برای این نوع باسکول تولید می گردد، باسکول ۳ تنی است.
باسکول مکانیکی در مکان های سرد و رطوبتی بسیار به کار می آیند.
نکته قابل توجه اینکه باسکول های سنگی به دلیل قیمت مناسبی که دارند، هنوز طرفداران خود را حفظ کرده اند.
انواع باسکول مکانیکی یا باسکول سنگی
انواع باسکول های مکانیکی یا سنگی از لحاظ اوزان تولید شده به شرح زیر هستند.
-
باسکول ۱۰۰ کیلویی سنگی
-
باسکول ۲۰۰ کیلویی سنگی
-
باسکول ۵۰۰ کیلویی سنگی
-
باسکول ۱ تنی سنگی
-
باسکول ۱ تنی سنگی
خرید باسکول سنگی
خرید باسکول سنگی بیشتر مناسب منطقهها و مکانهایی است که دسترسی به انرژی برق در آنجا کمی دشوار است. همچنین خرید باسکول سنگی مناسب منطقههای سردسیر و پرگردوغبار و محیطهای خارج از ساختمان است که هر کدام از این شرایط میتوانند برای باسکول دیجیتال صدمه زننده باشند. فروشندگان میدانهای بزرگ ترهبار هم در بسیاری موارد به خرید باسکول سنگی توجه بیشتری نشان میدهند. و یکی از مهمترین دلیلها برای خرید باسکول سنگی وزن کردن دام است. یکی از برتریهای خرید باسکول مکانیکی بینیازی آنها از هرگونه انرژی است و این ویژگی، باسکول مکانیکی را در هر نقطهای از کشور، و در هر شرایط جغرافیایی قابل استفاده میسازد. یک نکته را هم در خرید باسکول مکانیکی در نظر داشته باشید که وزن کردن هر چیزی با باسکول مکانیکی به صرف کمی وقت نیاز دارد، پس اگر شما نیاز به سرعت در وزن کردن کالا دارید، باید از باسکول دیجیتال برای کار خود بهره ببرید. نکته دیگر درباره تعمیر باسکول سنگی است که همواره باید آن را به دست افراد مطمئن بسپارید.
فروش انواع باسکول مکانیکی و دیجیتال فروشگاهی
فروش انواع باسکول سنگی در وبسایت باسکول نیکو صورت میگیرد و برای انتخاب باسکول مکانیکی مورد نیاز خود بهتر است ابتدا ویژگیهای مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس در میان انواع باسکول مکانیکی موجود در وبسایت باسکول نیکو به جستوجو بپردازید و بهترین نمونه باسکول قپان مطابق با نیازهای خود را انتخاب و خریداری کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تعمیر باسکول سنگی نیز در کنار فروش باسکول سنگی به دست تعمیرکاران باتجربه و آموزش دیده ما انجام میگیرد.