گرگان کنونی تا سال ۱۳۱۶ «اَستَرآباد» یا «اِستارباد» نام داشت گرگان قدیمی که به عربی جرجان خوانده میشد شهری آباد و مهم بود که در نزدیکی گنبد کاووس امروزی قرار داشته و اینک ویرانههای آن در حوالی امامزاده یحیی بن زید قرار دارد. نام فعلی گرگان که جایگزین نام کهنش، استرآباد شده، در واقع، برگرفته از (جرجان) و گرگان قدیم از شهریور ۱۳۱۶ برای این شهر استفاده شد.
شهر گرگان و منطقه پیرامونش که از نیمه سال ۱۳۷۶ خورشیدی به صورت رسمی به استان گلستان موسوم شده، از یکم دی ماه ۱۳۱۱ خورشیدی تاکنون به نام گرگان و دشت شهرت داشتهاست.
تغییر نام استراباد به دستور رضاشاه پهلوی در سفری که در سال ۱۳۰۵ به منطقه مازندران و گرگان داشت، انجام شد، طبق سفرنامه سپهبد فرجالله بهرامی رضاشاه بعد از دیدار از برج تاریخی گنبد قابوس بن وشمگیر میگوید: «چون «گرگان» نام تاریخی و اسم قدیم این ناحیه است، امر دادم به هیئت دولت ابلاغ نمایند، که «استرآباد» را بعدازاین، بهنام قدیمی و تاریخی این ناحیه «گرگان» بنامند، زیرا مدتهاست که این اسم، از این دشت و ناحیه، منتزع و متروک مانده است». هرچند اولین بار این اتفاق در سال ۱۳۱۱ رخ داد. در فرمانی به تاریخ اول دی ماه که در روزنامه اطلاعات هم آمده نام منطقه استرآباد و صحرا به گرگان و دشت تغییر داده شد. در ۲۰ شهریور ۱۳۱۶ با تصویبیه فرهنگستان نام شهر استراباد به گرگان تغییر یافت. نام گرگان به شهر باستانی ویران شده گرگان تعلق داشت که در سه کیلومتری مغرب شهر گنبد کاووس قرار دارد.
گرگان از شهرهای شمالی ایران است، آب و هوای معتدل دارد. هرچند تابستانهای آن نسبتاً گرم و شرجی است. اقلیم منطقه بسیار گوناگون و متنوع است و کوه، جنگل و چمنزار، جلگه و دشت، بیابان و شورهزار، دریا و خلیج، رودخانه و تالاب و زمین کشاورزی را شامل میشود.
یکی از زیباترین شهرهای کشورمان در بخش جنوبی استان گلستان قرار گرفته است که از سمت شمال به آق قلا و ترکمن می رسد و از سمت جنوب به سمنان می رسد. مساحت استان گلستان دقیقا برابر است با ۱۶۱۵.۲ کیلیومتر مربع که از ۹۸ روستا و ۲ بخش مرکزی و ۴ شهر مختلف تشکیل شده است. در شهرستان گرگان بیش از نیم میلیون نفر زندگی می کنند که به این معنی است که بیش از ۳ برابر تراکم جمعیت فعلی آن است. شهر گرگان از لحاظ اقلیم طبیعی، دارای ۳ ناحیه ی مختلف جلگه ای، کوهپایه های و کوهستانی است. نام شهرستان گرگان از اول این نبود بلکه، شهر گرگان تا سال ۱۳۱۶ استرآباد نام داشته است. البته نام گرگان هم ریشه ای عربی تحت لفظ جرجان دارد. به هر حال چیزی که بین تمامی این نام ها مشترک است این است که، این نام ها به این خاطر بر روی این شهر گذاشته می شده اند که بسیار سرسبز و آباد بوده که البته الان هم هست. جالب است بدانید که این شهر تا سال ۱۳۷۶ یعنی همین چند سال پیش بود که استان گلستان بخشی از استان مازندارن بود اما در حال حاضر به عنوان استانی مستقل درآمده است که گرگان در حال حاضر جزئی از آن است.
از لحاظ جای گیری جغرافیایی، از لحاظ پیشینه ی تاریخی، اکثر مورخین معتقد هستند که پس از مهاجرت اقوام آریایی به ایران و ساکن شدن آنان، برخی از آن ها در هیرکانا که امروزه ما به آن شهر گرگان می گوییم، سکنی گزیده اند. بر اساس شواهد تاریخی موجود سابقه ی سکونت در این شهر به بیش از ۶ هزار سال پیش می رسد.
همچنین از ان جایی که شهر گرگان برای سالیان بسیار طولانی مرکز شکوفایی فرهنگی بوده در دوره ی حکومت صفویان به آن دارالمومنین می گفتند. از لحاظ مردم شناسی، مردم گرگان کاملا به زبان فارسی و لهجه ی ترکیب شده ای از لهجه های گرگانی اصیل، سیستانی، مازندرانی و ترکمنی سخن می گویند. این شهر در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از جمعیت را در داخل شهر خود و نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت دیگر را در روستاهای خود جا داده است. شهر گرگان دارای منابع سفره های زیرزمینی بسیار زیادی است که به وسیله ی چاه ها و قنات های مختلف از آن بهره برداری می شود. از لحاظ گردشگری، گرگان کاملا شهری گردشگر پذیر است که در فصل های آفتابی سال تبدیل به یکی از شلوغ ترین مناطق کشور می گردد.
البته ناگفته نماند که به خاطر آب و هوای خوب و بی نظیر گرگان، خیلی ها علی الخصوص از تهران به این شهر کوچ کرده اند. البته آب و هوای بسیار خوب گرگان در این شلوغی و توریست پذیری شهر گرگان کم بی تاثیر نبوده است! به صورت کلی، آب و هوای گرگان از نوع معتدل مدیترانه ای است اما در برخی از نقاط آن که دور از دریا است، آب و هوای نیمه بیابانی و گرمی نیز دارد.
از لحاظ اقتصادی گرگان، هم دارای اقتصادی سنتی و هم اقتصاد ماشینی است. کشاورزی و تولید مواد اولیه در کنار کشت و صنعت گل چشمه، گرگان، تخته ی شهید با هنر و همچنین دیگر واحدهای بی شمار اقتصادی در زمینه ی پنبه پاک کنی و آرد سازی در این منطقه نوید اقتصادی خوب را در این شهر شمالی می دهند. در این شهر واحدهای زیادی از خدمات توریستی و فرهنگ شهری مستقر هستند و در حال فعالیت اند. هتل های مختلف، رستوران های مختلف، مجتمع های تفریحی، بیمارستان ها و مراکز درمانی و همچنین مجتمع های دانشگاهی از جمله واحدهای خدمت رسان در این شهر هستند.
از لحاظ تاریخی نیز درباره ی این شهر باید بگوییم که؛ بافت تاریخی گرگان در سال ۱۳۱۰ میلادی این شهر در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسید. قدیم ترها و درست زمانی که گرگان را به نام استرآباد می شناختند، این شهر متشکل از ۵ دروازه بوده است که هر کدام به جهت مخالفی از جهت های دیگر باز می شده است. یکی از روایت های جالب تاریخی که درباره ی گرگان وجود دارد این است که در زمان قاجارها، به این خاطر که آغا محمدخان قاجار در این شهر شمالی به دینا آمده بود، هنوز هم وجود دارد و در کل نگاه ویژه ای به این شهر تاریخی داشت.
شرکت باسکول نیکو دارای نماینده فعال درآق قلا است و خریداران گرامی می توانند جهت خرید باسکول با ما تماس بگیرند و یا درخواست خود را از طریق فرم پایین صفحه ارسال کنند.