باسکول ها بسته به نیاز مشتریان و نوع کاربرد در ابعاد و مدل های مختلفی ساخته می شوند. به عنوان مثال، معمولاً برای وزن کردن دام و طیور از باسکولت و برای وسایل نقلیه از باسکول جاده ای استفاده می شود. همچنین در آخر نیز با ساز و کار باسکول میدانی آشنا خواهیم شد.
اجزای اصلی باسکول چیست؟
باسکول ها بطور کلی به دو دسته ی مکانیکی و الکترونیکی تقسیم بندی می شوند. هر دو مدل شامل سه جزء اصلی هستند:
-
سازه باسکول یا صفحه ی پلتفرم: صفحه ی اصلی باسکول دیجیتال که بار روی آن قرار می گیرد تا وزن شود.
-
لودسل ها یا حسگر های وزن: وزن قرار گرفته بر روی صفحه پلتفرم را تشخیص می دهند و به نمایشگر وزن انتقال می دهند. درواقع لودسل عمل توزین را انجام می دهد و وزن را به صورت عدد نشان می دهد.
-
اندیکاتور یا نمایشگر وزن: با کمک آن تغییرات وزن نمایش داده می شود. اندیکاتورها می توانند علاوه بر نمایش وزن، قابلیت هایی مانند چاپ قبض، ذخیره اطلاعات، انتقال عدد محاسبه شده به سیستم کامپیوتر و… داشته باشد.
انواع باسکول
باسکول دیجیتال خودش به دسته های متفاوتی شامل باسکول میدانی، صنعتی، جاده ای، فروشگاهی، باشگاهی و دام کش و غیره تقسیم می شود.
باسکولِ صنعتی همانطور که از اسمش پیداست، کاربرد صنعتی دارد. این نوع باسکول در کارگاهها و کارخانهها و مراکز صنعتی و کشتیرانی استفاده میشود. ظرفیت آن بیش از نیم تن تا دهها تن است.
باسکولِ جادهای نیز از دسته باسکولهای سنگین است که برای وزن کردن خودروهای سنگین مانند کامیون ساخته شده است.
باسکولِ فروشگاهی دستهای دیگر از انواع باسکول است که ظرفیت آن تقریبا کمتر از 500 کیلوگرم است و دارای دقت پایینتری نسبت به باسکول های صنعتی است. انواع باسکول فروشگاهی در فروشگاههای مختلف، برای وزن کردن کالاها استفاده می شوند.
باسکولت یا باسکول سبک برای وزن کردن اجسام مختلف در صنایعی همچون نساجی، غذایی، شیمیایی، دارویی و … کاربرد دارد.
باسکولِ پالت اجناسی را که انسان توانایی جابجایی آنها را ندارد، با بازوی محرکه دیجیتال تا ارتفاع مشخصی از سطح زمین بالا می برد و سپس عملیات توزین را انجام می دهد.
باسکول های کفه ای در مواردی مانند تولیدی ها، انبارها، میوه فروشی ها و زمینه های مختلف کاربرد دارند. باسکول های کفه ای ابعاد کوچکی دارند و بسته به ظرفیتی که می توانند تحمل کنند، دقت آنها بین دویست تا دو هزار گرم است. ظرفیت وزنی آنها گاهی تا چند تن نیز می رسد.
باسکولِ باشگاهی برای وزن کردن انسان ساخته شده است و در باشگاه ها، کلینیک ها و مکانهای دیگر برای اندازهگیری قد و وزن افراد استفاده می شوند.
باسکولِ لاشه کش برای وزن کردن لاشه حیوانات است و عمدتا در کشتارگاه ها به کار میرود. اما در قصابی ها و کارهای مرتبط دیگر نیز به کار گرفته می شوند.
باسکولِ دام کش برای وزن کردن حیوانهای کوچک و بزرگ در مزارع به منظور های مختلف ساخته شده است.
باسکول میدانی مدل VIP
پس از دیجیتالی شدن باسکول ها در طراحی آنها تغییرات زیادی به وجود آمد. یکی از این تغییرات، چرخدار کردن باسکول ها بود که به اصطلاح باسکول میدانی نامیده می شوند.
باسکول های میدانی برای سهولت در جابجایی طراحی شده اند. این نوع باسکول های میدانی در محیط های صنعتی مانند کارخانه و تره بار قابل استفاده هستند.
آشنایی بیشتر با ویژگی های باسکول میدانی مدل VIP
دارای چرخ سفارشی (لندکروزی)
ظرفیت 1600 کیلوگرم
دارای باطری 6 ولت-12 آمپر
کارکرد تا 10 روز بدون نیاز به شارژ باطری
دارای 5 متر کابل سیم و سیم جمع کن